Zeg het met emoji'sπŸ‘πŸ’œπŸ”₯

Een van de meeste gebruikte hedendaagse communicatie zijn emoji's. Zeg het niet met woorden, maar gebruik een simpel duimpje of hartje. Snel, makkelijk en internationaal. Ook binnen vPlan ondersteunen wij nu emoji's.

Zeg het met emoji'sπŸ‘πŸ’œπŸ”₯

Een van de meeste gebruikte hedendaagse communicatie zijn emoji's. Emoji's zijn kleine icoontjes en afbeeldingen. Het woord "emoji" komt uit het Japans en staat voor: e (η΅΅, "afbeelding)" en moji (ζ–‡ε­—, "karakter"). Β Met een emoji kun je een emotie, gevoel of antwoord verwoorden in de vorm van een afbeelding. Zeg het niet met woorden, maar gebruik een simpel duimpje of hartje. Snel, makkelijk en internationaal.

Ook binnen vPlan ondersteunen wij nu emoji's. Om je te helpen bij het gebruik van emoji's, hierbij een kleine cursus:

14 emoji's om te gebruiken binnen vPlan

1. Applaus Emoji πŸ‘πŸΌ
Iedereen houdt van aandacht en erkenning. Geen daarom een applausje weg, als je vindt dat iemand goed werk heeft geleverd of een goede opmerking heeft gemaakt! Zo hebben wij onze developers een πŸ‘πŸΌ gegeven voor deze mooie ontwikkeling.

2. Duim omhoog Emoji πŸ‘
Het meest universele handgebaar ter wereld is de duim omhoog. Het is een snelle manier om aan te geven dat je akkoord gaat. Het wordt ook vaak gebruikt als 'like' op een bericht.

3. Hartoogjes Emoji 😍
Je gebruikt deze emoji om je liefde voor iets te tonen, of het nu om je product gaat, je hond of een goed werkende planningstool.

4. Vink Emoji βœ…
Met deze emoji geef je snel aan dat iets gedaan of afgerond is. In een professionele werkomgeving is dit een veelgebruikte emoji.

5. Zij-oog Emoji 😏
Gebruik deze emoji om een grijns te uiten, nadat je een sarcastische of dubbelzinnige opmerking hebt gemaakt. Als je snapt wat ik bedoel.

6. Ogen Emoji πŸ‘€
Deze emoji is een eenvoudige manier om de aandacht te laten vestigen op een link of afbeelding. Het is een manier om te zeggen; "Kijk eens hier!". Ogenschijnlijk makkelijk.

7. Vuur Emoji πŸ”₯
"You're on fire!" Het betekent niet dat iemand in brand staat, maar staat metaforisch voor aantrekkelijk en uitstekend. Heeft je collega meer voor elkaar gekregen, dan verwacht? Dit is een perfecte emoji om kenbaar te maken dat hij of zij goed bezig is.

8. Beschaamd/Blozend Emoji 😊
Het blozend gezichtje is een mooie manier om je nederigheid of je dankbaarheid te tonen. Het is ook vaak een alternatief om geluk of vreugde uit te drukken.

9. Denkende Emoji πŸ€”
Deze emoji wordt vaak gebruikt om twijfel aan te tonen. "Hmmmm.. daar ben ik niet zo zeker van." Ook wordt het gebruikt om aan te tonen de je aan het denken bent en dat een antwoord niet direct voor handen is.

10. Zwetende en lachende Emoji πŸ˜…
Heb je een deadline nog net op tijd gehaald? Het lachend gezichtje met het zweetdruppeltje is een perfecte manier om een 'close call' uit te beelden.

11. Hand omhoog Emoji πŸ™‹
"Ik doe het wel!" Je geeft met deze emoji aan dat jij wel wil helpen of erbij bent. Dus een simpele reactie als je manager vraagt om een klus te klaren. Of als antwoord op je collega die vraagt wie vanmiddag samen wil lunchen.

12. De schaterlachende Emoji πŸ˜‚
Naar verluidt is dit de populairste emoji qua gebruik. Deze emoji gebruik je om manieren van amusement aan te tonen, als alternatief voor 'Haha' of 'Lol'. Dus laat maar zien dat je lacht om die slechte grappen van je collega!

13. 3 wijze aap Emoji's πŸ™ˆπŸ™‰πŸ™Š
Drie bekende Emoji's zijn de wijze aapjes, die staan voor "see no evil, hear no evil, speak no evil". Je geeft met deze emoji's toe, dat er iets niet helemaal goed is gegaan. We gaan ervan uit dat je deze in vPlan niet hoeft te gebruiken.

14. Paars hartje Emoji πŸ’œ
Een emoji die jij waarschijnlijk niet vaak gebruikt, maar wij bij vPlan wel! Het paars hartje staat voor onze passie en liefde voor vPlan.

Wil je nog beter werken in vPlan, lees dan dit artikel.

Voeg nu emoji's toe! Probeer vPlan gratis!