Wintersport met collega’s? Doen! 🎿

Michel Kerkdijk vertelt waarom vPlan elk jaar een wintersportuitje organiseert voor alle collega's: "Teamgevoel is superbelangrijk." Lees er hier meer over!

Team vPlan op wintersport

Binnen vPlan is het al maanden een onderwerp van gesprek: de jaarlijkse skivakantie! Morgen is het alweer zover, dan gaan we weer richting Oostenrijk. Dit jaar staat Ischgl op de planning.

Michel, co-owner vPlan: "Elk jaar bieden we al onze medewerkers een 5-daagse skivakantie aan. Naast dat ik van buitenaf voornamelijk veel positieve reacties krijg, krijg ik ook veel vragen: “Wordt er dan nog wel gewerkt? Zijn jullie dan wel bereikbaar? Gooi je nu niet een week weg? Kost dit niet onnodig veel geld?” Ik snap deze vragen uiteraard, maar misschien is het goed om even uit te leggen waarom wij dit jaarlijks organiseren."

"Teamspirit erg belangrijk"

"Het belangrijkste doel van de wintersport is even niet het uit te voeren werk, maar het teamgevoel. Even met z'n allen weg van kantoor. Met ons uitje in de sneeuw zie je je collega’s eens op een andere manier. De stille collega blijkt toch niet zo stil te zijn en blijkt de koning van de après-ski. En die collega met veel praatjes, blijkt toch heel aardig en geeft je tips om nog sneller de berg af te gaan. Je hebt tijdens deze dagen ook veel meer tijd voor een goed gesprek, waarbij werk even niet gespreksonderwerp #1 is."

vPlan-team voor de apres ski hut

"Toch combineren wij het nuttige met het aangename. Naast alle inspanning op de berg en feestjes, nemen we ook tijd voor strategische sessies en reflectie. Van heide-sessies zijn we niet echt, geef ons maar de sneeuw-sessies!"

"Naast de skikleding, snowboards en de PlayStation, gaan ook gewoon de laptops en mobieltjes mee. We zijn hierdoor altijd bereikbaar. Zo kunnen we altijd klaarstaan. Elke dagdeel hebben één of twee medewerkers ‘dienst’. Daarnaast blijft ons kantoor minimaal bemand door een aantal collega's die het fort bewaken, zodat we altijd klaarstaan voor onze klanten. Een prima manier om eventuele support- of verkoopvragen snel te behandelen."

"Al met al kan ik het elke werkgever/manager aanraden om eens met je volledige bedrijf of afdeling op wintersport te gaan. Het is niet alleen die 5/6 dagen, maar ik geloof dat wij er ook de rest van het jaar van profiteren", aldus Michel.

Wij hebben in elk geval weer superveel zin in het wintersportuitje! ⛷