Nieuw: geef teamleden toegang tot weergaven en meer...

Deel persoonlijke weergaven met je team en werk nog efficiënter samen. Voeg kleuren toe aan vrije velden en meer.. Check it out! 👇🏻

Nieuw: geef teamleden toegang tot weergaven en meer...

Enkele weken geleden presenteerden we onze nieuwe functionaliteit persoonlijke weergaven. Gaaf om te zien en horen dat velen van jullie enthousiast zijn over deze update. Aan de hand van jullie wensen hebben we deze functionaliteit uitgebreid met twee krachtige functies.

Geef je team toegang tot jouw persoonlijke weergave

Met persoonlijke weergaven kun je verschillende weergaven aanmaken met vastgezette filters, kolommen en voorkeuren. Je kunt jouw persoonlijke weergave nu ook delen met andere gebruikers. Zo kun je eenvoudig met elkaar informatie uitwisselen over de planning en kijkt iedereen naar dezelfde informatie, zonder veel gedoe.

Druk op de weergave en bepaal vervolgens wie je toegang geeft. Je kunt verschillende gebruikersrollen of specifieke gebruikers toevoegen.

Weergaven die je hebt gedeeld en waar je toegang voor hebt, kun je overzichtelijk terugvinden in het menu door op het plusje te drukken.

Maak weergaven standaard voor gebruikers

Naast het geven van toegang kun je persoonlijke weergaven ook standaard laten tonen bij gebruikers. Dat doe je door de weergave 'standaard' te maken. Bepaal vervolgens of gebruikers de instellingen mogen wijzigen. Zoals het instellen van andere filters of voorkeuren. Zo heb je controle over de werkwijze van vPlan en krijg je consistentie in je team.

Geen gedoe meer met verschillende weergaven en verwarrende informatie. Iedereen kan nu gelijk dezelfde informatie inzien. Waardoor samenwerken nog makkelijker wordt.


Geef vrije velden kleur 🌈

Zoals je weet is het mogelijk om zelf velden aan te maken die worden getoond binnen een kaartje. Wanneer je het vrije veld "keuzemenu" kiest kun je hier naast opties ook diverse kleuren toevoegen. Zo krijg je nog visueler inzicht in je planning.  


Nieuwe automatiseringen 🤖

We hebben twee nieuwe automatiseringen toegevoegd, namelijk:

  • "Wanneer kaart wordt gepland, verander status van de eerste kaart naar X"
    Bijvoorbeeld je gebruikt de status "Open, vrijgegeven en gereed". Wanneer je het kaartje inplant kun je er voor kiezen gelijk de status te veranderen naar "vrijgegeven". Hiermee sla je de eerste status "open" over.
  • "Wanneer activiteit aan een subkaart wordt toegevoegd, verlaag de geschatte tijd van de hoofdkaart"
    Stel je gaat aan de slag met een nieuwe website, hiervoor dienen verschillende zaken gedaan te worden en hiervoor maak je subkaarten aan. Voor het hele project schat je 150 uur in. Je maakt een subkaartje voor de front-end aan en je schat hier 40 uur voor in. Deze uren worden vervolgens verminderd van het project website.

Nieuwe slimme handigheidjes

Vanuit jullie wensen hebben we ook nog een paar hele handige kleine features toegevoegd.

  • Bekijk meer kaartjes in de lijst en tijdlijnweergave
    We hebben de marges gewijzigd van de kolommen en rijen in de lijst en tijdlijn weergave. Zo krijg je beter overzicht wanneer je veel kaartjes in je planning hebt staan.
  • Nieuwe filter optie
    Je kunt er nu ook voor kiezen om kaartjes te tonen zonder label. Erg handig wanneer je veel met labels werkt en wilt zien welke opdrachten nog niet zijn opgepakt.
  • Toon weeknummers in de lijstweergave
    Net zoals de kalender krijg je nu ook in de lijstweergave de weeknummers in beeld. Uiteraard alleen als je de periode op week heb staan.

Dus, neem even de tijd om jouw perfecte weergave te maken en deel het met je teamgenoten. Happy planning! 🚀