RUBEX krijgt inzicht in projecten uit Afas dankzij vPlan

RUBEX Interiors plande voorheen in een overvolle planning in Excel. Door middel van vPlan heeft RUBEX weer inzicht in hun planning en beschikbare capaciteit.

RUBEX krijgt inzicht in projecten uit Afas dankzij vPlan
  • Gevestigd

    Broek op Langedijk
  • Branche

    Productie
  • ERP

    Afas
  • Opgericht in

    2015

Achtergrond

Innovatie, vakmanschap en exclusiviteit ontmoeten elkaar bij RUBEX Interiors. Sinds 2015 richt RUBEX Interiors zich op het leveren van hoogwaardige interieuroplossingen. Met een jong team spelen ze graag met design, vormen en materiaal. RUBEX Interiors denkt graag met je mee om een eigen stijl te creƫren voor jouw bedrijf, winkel of woonhuis.

Excel planning zonder overzicht

We spreken met Ruben Ploeg, Algemeen Directeur van RUBEX Interiors: "Voorheen planden we van opdracht tot opdracht in Excel. Hoe meer opdrachten en personeel erbij kwam, hoe lastiger het werd om overzicht te behouden over de capaciteit. We verloren het overzicht in onze Excel planning en het was niet duidelijk wie wat precies moest doen. Omdat we slecht inzicht hadden in onze capaciteit was het lastig om aan te geven wanneer opdrachten afgerond konden worden. Hierdoor werd helaas overwerken steeds vaker de standaard om alles op tijd af te krijgen."

Geautomatiseerd proces rondom projecten

Ruben vertelt verder: "vPlan is een flexibel planpakket. Je hebt snel inzicht in je capaciteit en de voortgang van je projecten. vPlan is te koppelen met AFAS, dit is ideaal voor ons. Hierdoor hebben we het gehele proces rondom lopende projecten kunnen automatiseren. Met het gebruik van vPlan zijn we planning-technisch klaar voor de toekomst."

"Met het gebruik van vPlan zijn we planning-technisch klaar voor de toekomst."

Inzicht in beschikbare capaciteit

"Nu we vPlan gebruiken hebben we direct inzicht in onze beschikbare capaciteit. Wanneer er een nieuwe opdracht binnenkomt kunnen we veel sneller verwachtingen van de leverdatum uitspreken naar de klant. Daarnaast kunnen we intern nu bijvoorbeeld duidelijk aangeven wanneer er overwerk nodig is, of wanneer er vacatures geplaatst moeten worden voor nieuwe medewerkers."

Goede ervaring

"Onze ervaring met vPlan is heel goed. Het is heel fijn dat vPlan niet alleen systeemtechnisch meedenkt, maar ook plan-technisch. We hebben leuke en interessante gesprekken gehad met vPlan over de manier van plannen. Het is mooi om te zien dat vPlan echt bereid is om met klantwensen aan de gang te gaan als daar goede redenen voor zijn. De innovativiteit van vPlan spreekt ons erg aan!" sluit Ruben af.


Wil je ook af van je onoverzichtelijke Excel planning en weer grip hebben op je capaciteit? Probeer vPlan dan vandaag nog 14 dagen gratis!