Papierloze planning en uitvoer bij Moton dankzij vPlan en Exact Online

Moton Group maakte de planning voorheen in Excel. Hierdoor werd er veel papier gebruikt binnen het bedrijf en was het lastig om doordeweeks aanpassingen te doen op de planning. Inmiddels is alle papier vervangen door vPlan. Ben je benieuwd wat Moton Group dit opleverd? Lees het hieronder.

Papierloze planning en uitvoer bij Moton dankzij vPlan en Exact Online
  • Gevestigd

    Assen
  • Branche

    Productie
  • ERP

    Exact Online
  • Opgericht in

    1994

Achtergrond

Moton Group is opgericht met de visie om mens- en milieuvriendelijke smeermiddelen, montagepasta's, olie- en brandstofadditieven te ontwikkelen voor uiteenlopende segmenten. Moton Group is je persoonlijke producent voor hoogwaardig kwalitatieve - private label - smeermiddelen, smeervetten, montagepasta’s, olie- en brandstofadditieven, reinigingsmiddelen en meer. Flexibiliteit, snelheid en kwaliteit zijn hierin de kernwaarden. Moton Group beschikt over een veelzijdig assortiment voor verschillende segmenten en kunnen deze in een breed pakket aan verpakkingen leveren.

Tijdrovend proces met uitgeprinte Excel planning

We spreken met Yerney Beuker, Operational Manager bij Moton Group: "Drie jaar geleden hebben wij de overstap gemaakt naar Exact Online. Destijds werkten we op de werkvloer met een ongestuurde Excelplanning. Wanneer we veranderingen in de planning wilden aanbrengen, moesten de geprinte Excel lijsten opnieuw worden afgedrukt. Daarnaast maakten we ook de orderbonnen handmatig aan. Bij een verandering in de planning moesten ook deze orderbonnen opnieuw aangeleverd worden. Dit tijdrovende proces zorgde ervoor dat de verkoopafdeling vaak fysiek de status van een order moest checken en kwam er vaak een productieoverleg aan te pas om spoedorders te plannen."

Naadloze koppeling met Exact Online

Yerney vertelt ons over de eerste aanraking met vPlan en het beslissingsproces: "Tijdens onze zoektocht naar een ERP-systeem, zijn we in aanraking gekomen met vPlan. De naadloze samenwerking tussen vPlan en Exact Online maakte ons enthousiast. Voor ons is het echt een uitkomst dat alle gegevens uit Exact Online binnen no-time gesynchroniseerd worden naar vPlan. Dit zorgt bij ons voor een visuele planning met flexibiliteit, doordat het slepen van orders gemakkelijk werkt."

"Ook was de vPlan Go App een doorslaggevend onderdeel. Hierdoor kan het productiepersoneel gebruik maken van de mobiele applicatie zodat we afscheid konden nemen van het papier op de werkvloer."

Flexibel en continu verbetering

Yerney vertelt verder over de service en ondersteuning van vPlan: "We mistten een aantal functionaliteiten die voor ons van belang leken. Gelukkig is er de flexibiliteit en service vanuit vPlan uitmuntend en dachten ze gelijk met ons mee. Gezamenlijk hebben we gekeken naar het ultieme proces voor ons binnen vPlan. Het gewenste proces is vervolgens op korte termijn binnen vPlan geïmplementeerd."

"Het is gaaf om iedere keer nieuwe ontwikkelingen te zien. Ook de app wordt regelmatig voorzien van interessante functionaliteiten die nieuwe mogelijkheden creëren binnen ons proces."

"vPlan is een tool die continu wordt verbeterd en is flexibele in te richten naar je bedrijfsproces."

Tablets met vPlan Go op de werkvloer

"Sinds begin 2021 hebben we afscheid genomen van papieren op de werkvloer. Iedereen op productie heeft een eigen tablet met vPlan Go. De verkooporders die vanuit Exact Online worden gepland, worden nu ook digitaal voorzien van alle benodigde productiedocumenten. Zo kan het personeel gemakkelijk deze documenten openen door middel van vPlan Go. Dit is ideaal! Het scheelt erg veel printwerk en papier, wat natuurlijk een stuk beter is voor de portemonnee en het milieu."

Feedback wordt daadwerkelijk opgepakt

"Bij vPlan wordt de feedback daadwerkelijk meegenomen in de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten, dit zie je niet bij iedere ontwikkelaar. We worden actief benaderd voor mogelijke vragen en of alles naar wens is. Hierdoor zou ik vPlan ook zeker aanbevelen aan anderen. De integratie en implementatie is simpel en de resultaten zijn super!", sluit Yerney af.


Wil jij ook af van de stapel papier en digitaliseren? Probeer vPlan nu 14 dagen gratis