Baxbier proost op een efficiëntere planning 🍻

Baxbier heeft lang gezocht naar een planning om hun 14 vergistingstanks zo efficiënt mogelijk te plannen. In deze blog vertellen ze meer over deze zoektocht en hoe zij hun planning inrichten.

Baxbier proost op een efficiëntere planning 🍻
Brouwerij Baxbier
  • Gevestigd

    Groningen
  • Branche

    Biersector
  • ERP

    Douano
  • Opgericht in

    2014

Achtergrond

Baxbier is ontstaan vanuit de gezamenlijke hobby van de twee oprichters van de brouwerij. De heren zijn thuis begonnen met bierbrouwen op de kleinst mogelijke schaal, maar werden daar steeds beter in. Na een periode als zogeheten huurbrouwer is Baxbier in 2016 op hun huidige locatie terecht gekomen, met een compleet eigen installatie. Sindsdien groeien ze flink en bedienen ze naast hun eigen Proeflokaal, óók lokale horeca en leveren ze via verschillende groothandels de rest van het land. Waaronder ook bij een aantal retailers met landelijke dekking.

Excel is bewerkelijk bij wijzigingen in planning

We spreken met Kasper Hiddema van Baxbier: "Voordat wij met vPlan werkten, ben ik een tijd lang op zoek geweest naar een eenvoudige, maar dynamische (web)omgeving om onze brouwplanning efficiënt in te delen. Excel kan heel veel, maar is niet flexibel genoeg als je snel iets wilt wijzigen. Andere planningssystemen waren juist onnodig complex of duur."

Zoektocht planningstool

Kasper vertelt dat de zoektocht naar een goede planningstool niet gemakkelijk was: "Tijdens onze zoektocht naar een nieuwe planningstool hebben we heel erg veel gegoogeld, dingen geprobeerd, demo's gedaan en gratis versies uitgeprobeerd, tot ik uiteindelijk op vPlan stuitte. De opties binnen vPlan zijn enorm. Het mooie hieraan is dat je de planning zo kan neerzetten dat het perfect voor jouw bedrijf werkt. Verder werkt vPlan heel intuïtief, er zijn korte lijntjes voor goede support en doorontwikkeling, het is niet onnodig complex en we werken liever met een jong Nederlands bedrijf dan met een Amerikaanse gigant."

Efficiëntere planning

"Wij gebruiken vPlan om onze 14 vergistingstanks zo efficiënt mogelijk in te plannen. Elke dag dat een tank sneller leeg en weer vol kan, betekent aan het eind van het jaar grote verschillen onder aan de streep. Elke tank is bij ons een resource, en aan de activiteiten hangen we verschillende fases van het brouwproces. Ook gebruiken we elk ticket om bepaalde basisinformatie over een bier te verzamelen, denk aan barcodes, receptuur en brouwverslagen."

"Het resultaat is dat we nu efficiënter plannen, minder tijd verliezen, en visueel zichtbaar maken waar er 'gaten' in de planning zitten, maar soms ook juist om aan te tonen dat iets niet mogelijk is binnen de gewenste tijd. Daarnaast zijn we veel minder tijd kwijt aan overleg en eindeloze e-mails omdat we de tickets in vPlan gebruiken als verzamelplek voor alle relevante productinformatie. Van productie, logistiek en sales tot marketing, iedereen heeft één plek om precies te kijken wat de status van een bepaald bier is."

Ervaring vPlan

"Tot nu toe is vPlan ons goed bevallen. Er is altijd ruimte voor verbetering, maar daar staat het bedrijf ook voor open. Dat is prettig samenwerken. Daarnaast is de service altijd snel en direct. We zouden vPlan zeker aanraden, sterker nog, dat hebben we al gedaan", sluit Kasper af.


Wil jij ook van je Excel planning af? Probeer vPlan dan vandaag nog 14 dagen gratis!