Nieuw: Afhankelijkheden πŸ”—

Wanneer jij een opdracht of project uitvoert bestaat dit vaak niet uit twee simpele taken, maar uit een set van taken. Met onze nieuwe functionaliteit 'Afhankelijkheden' bieden we je een eenvoudige manier om workflows te beheren.

Nieuw: Afhankelijkheden πŸ”—

Dienstbare planning

Tel al je taken bij elkaar op en je hebt waarschijnlijk een behoorlijke waslijst. Een aantal taken staan in relatie met elkaar. Met onze nieuwe functionaliteit 'Afhankelijkheden' bieden we je een geweldige manier om verbindingen te leggen tussen taken. Β Zo kun je projecten nog succesvoller plannen en uitvoeren! Een planning die zich dienstbaar opstelt.

Wat zijn afhankelijkheden?

Met een afhankelijkheid verbind je twee kaarten met elkaar. De ene kaart is afhankelijk van de andere kaart en wordt gebruikt om aan te geven wanneer deze moet beginnen of eindigen in relatie met de andere taak. vPlan kent 3 soorten afhankelijkheden, met elk zijn eigen eigenschappen. Eerst laten we zien hoe je een afhankelijkheid kan aanmaken.

Hoe maak je afhankelijkheden in de tijdlijn?

Het aanmaken van een afhankelijkheid kan in de tijdlijn weergave. Wanneer je met je cursor over een kaart (balk) gaat, tref je in de linkerboven- en rechteronderhoek ankers aan. Vanuit hier kun je een afhankelijkheid trekken van kaart A naar kaart B. Het vertrekpunt is belangrijk want dit bepaalt welke kaart afhankelijk is van de ander. Lees hier mee over in ons support artikel.

Gemaakte afhankelijkheden worden als lijn weergegeven binnen de tijdlijn. Naast de lijn zie je ook een pijl om deze relatie aan te geven. OkΓ© en nu? Wat gebeurt er met deze relatie? In vPlan heb je drie soorten acties wat uitgevoerd kan worden. We leggen het hieronder uit.

Wat doen afhankelijkheden?

Als kaart A opschuift en kaart B is afhankelijk kun je in vPlan instellen wat er moet gebeuren. vPlan kent 3 soorten acties:

Notificeren
Wanneer het einde van kaart A voor de start van kaart B komt te liggen wordt de lijn roodgekleurd. Hiermee notificeren wij je dat dit waarschijnlijk een probleem oplevert. Door kaart B na kaart A te plaatsen (of kaart A voor kaart B) verdwijnt de notificatie. Je kunt dit dus handmatig oplossen.

Duwen
Wanneer het einde van kaart A voor de start van kaart B ligt is er niets aan de hand. Maar op het moment dat het einde van kaart A op dezelfde dag als de start van kaart B komt, duwen wij kaart B opzij. Op deze manier blijft kaart B altijd achter kaart A staan. We duwen alleen en trekken niet, dus wanneer kaart A naar voren wordt gehaald, blijft kaart B staan.

Behouden
Bij deze instelling houden we de periode vast tussen kaart A en kaart B bij het leggen van een afhankelijkheid. Op het moment dat je kaart A verschuift in de planning dan zal kaart B automatisch meeschuiven met behoud van tussenliggende dagen.

πŸ‘‰πŸ» Let op: wanneer een afhankelijkheid is ingesteld werken acties ook door in andere weergaven, zoals de lijst, kanban en kalender.

πŸ’‘ Tip: Je kunt een serie van kaartjes met afhankelijkheden leggen. Op deze manier kan een wijziging van plandata bij één kaart doorwerken naar alle toekomstige kaartjes die met elkaar verbonden zijn.

Wil je nog meer weten over afhankelijkheden? Lees meer in ons helpcenter.

Krijg nog meer flow in je planning met deze geweldige functionaliteit.


Nieuwe automatisering bij integraties 🦾

We hebben ook een nieuwe automatisering ontwikkelt, specifiek bedoelt voor onze klanten met een ERP integratie. Je kunt nu aangeven of specifieke type orders (verkoop, project, inkoop, productie, offerte) naar een specifiek backlog van een planbord moet. Stel voor dat je een planning hebt voor je offertes. Met deze automatisering zorg je ervoor dat alleen offertes in de backlog van het planbord komen. Zorg voor een opgeruimde en overzichtelijke backlog met deze nieuwe automatisering.


Deze ontwikkelingen zijn gebaseerd op klantwensen. Heb jij nog mooie ideeΓ«n om vPlan te verbeteren? We zijn benieuwd naar jouw reactie! Maak ze aan in onze ideeΓ«n box. Je kunt ook stemmen op ideeΓ«n van andere gebruikers. Tot de volgende keer! πŸ‘‹πŸ»